fbpx

ДДС във Великобритания за ЕС дружества (Част II)

ДДС във Великобритания за ЕС дружества (Част II)

Какви са правилата за това кога трябва да се регистрирате и начислявате ДДС ако имате ЕС дружество, което ще извършва облагаеми доставки на стоки и/или услуги във Великобритания?

В тази статия представяме правилата и предоставяме няколко илюстративни примера за най – често срещаните сценарии.

НАШАТА УСЛУГА ЗА ДДС ВЪВ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ

Ние предлагаме цялостна услуга, свързана с регистрация и отчитане на ДДС във Великобритания с най – високо ниво на обслужване.

  • Услуги включени в месечни пакети за счетоводно-ДДС обслужване на FBA Seller-Amazon
  • Регистрация по ДДС
  • Изготвяне и подаване на декларации по ДДС, като се използват стандартни данни или данни в одобрен формат
  • Проверки на фактури (доставка на стоки) / документи за внос на тримесечие
  • Управление на данъчна сметка и консултация за нейното състояние и рационално използване /отложено ДДС, Програми и т.н./
  • Редовен бюлетин / актуализации, които ви информират за случващото се в света на ДДС в съответните държави/ консултации
  • Представителство пред местни данъчни органи
  • Справки за консолидирани фактури за покупки
  • Справки за консолидирани продажби
  • Проверка на данни от отчети от Amazon
  • ECSL* -месечен репорт, ако има B2B продажби
  • EORI*- за Великобритания- еднократно

Това означава, че ние ще получаваме необходимите данни за продажбите и таксите от платформата на Amazon за вашето дружество. Трябва допълнително само да ни предоставите всички разходи за ДДС (ако имате такива), включително платения ДДС при внос. Имаме система, която прави процеса на качване на тази информация безпроблемен.

РЕГИСТРАЦИЯ

Първата стъпка е да установим кога трябва да се регистрирате и по коя схема. За да го осъществим ще ви зададем набор от въпроси и ще ви посъветваме коя схема за ДДС е подходяща за вашия бизнес. След това ще подготвим и подадем заявлението вместо вас. Процесът ще отнеме не повече от 15 минути от вашето време!

КОЛКО ВРЕМЕ ОТНЕМА ДА ПОЛУЧА МОЯ ДДС НОМЕР?

HMRC отнема от 7 до 20 работни дни, за да обработи заявленията и да върне номер по ДДС.

КАК ДА ИЗПРАТЯ ДЕКЛАРАЦИИ?

ДДС Декларации във Велокбритания може да се подават или на всяко тримесечие или веднъж годишно.
Всяко тримесечие ние изготвяме и подаваме декларация за ДДС от ваше име до HMRC въз основа на вашите данни за продажбите и всички приложими разходи във вашия бизнес. Ние правим тези заявления по електронен път, което е изискване за спазване на правилата на Обединеното кралство Making Tax Digital за подаване на данъци.

КАКЪВ Е КРАЙНИЯТ СРОК ЗА ПОДАВАНЕ И ПЛАЩАНЕ?

Срокът за подаване и плащане е 1 месец и 7 дни след приключване на тримесечието по ДДС.

КОЛКО ЩЕ СТРУВА?

Цената на нашата услуга зависи от няколко фактора във връзка с отчитане на ДДС приходите, които вашият бизнес прави. Можете да ги видите незабавно, като ни изпратите запитване за оферта.

КАК ДА ЗАПОЧНА?

Първо ни изпратете запитване за оферта, за да видите колко ще ви струва услугата. Ако цената ви устройва и естеството на предлаганата услуга е ясно, можем да започнем незабавно работа. Ако имате допълнителни въпроси, можете да ги зададете по удобен за вас начин. Пишете ни или се свържете с нас на телефона, указан в сайта.

Нуждаете се от консултация?

Свържете се с нас